Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

2014 Recent Developments by the Judiciary

October 9 @ 8:00 am - October 10 @ 5:00 pm

Thursday, October 9, 2014

7:30 AM Registration & Continental Breakfast
8:30 AM
60 Minutes

Ethics Update

Attorney Robert Kennedy - Cook, Yancey, King & Galloway and Attorney Brian Landry - Weems, Schimpf, Gilsoul, Haines, Landry & Shemwell
9:30 AM
60 Minutes
US Supreme Court Update
Chief Judge Carl E. Stewart - U.S. 5th Circuit Court of Appeals
10:30 AM Sponsor Break (Refreshments
10:45 AM
60 Minutes
Mineral Law Update
Judge J. Jay Caraway- 2nd Circuit Court of Appeal; Attorney Randy Davidson-Davidson, Jones & Summers and Attorney John Kalmbach - Cook, Yancey, King & Galloway
11:45 AM Lunch (included with full registration)
1:00 PM
60 Minutes
Civil Procedure & Evidence
Judge D. Milton Moore, III - 2nd Circuit Court of Appeal and Judge Scott Crichton - 1st Judicial District Court
BREAK-OUT SESSION 1
2:00 PM
75 Minutes
Break-Out Session 1A | Civil Procedure & Evidence
Judge Thomas A. Wilson, Jr. - City Court of Bossier City and Judge John B. Slattery, Jr. - Springhill City Court
Break-Out Session 1B | MSJs And Other Motions
Attorney Trey Morris, Attorney Adam Savoie - Simmons, Morris & Carroll and Attorney Jerry Edwards-Blanchard, Walker, O’Quin & Roberts
3:15 AM Sponsor Break (Refreshments)
BREAK-OUT SESSION 2
3:30 PM
75 Minutes
Break-Out Session 2A | Criminal Law Update
Judge Katherine Dorroh, Judge Craig Marcotte and Judge Brady O’Callaghan - 1st Judicial District Court
Break-Out Session 2B | Handling Juvenile Court Appointments
Attorney Homer T. (Ted) Cox - Juvenile Court for Caddo Parish

Please join us for a free Cocktail Reception Thursday Afternoon

Friday, October 10, 2014

7:30 AM Continental Breakfast
8:30 AM
60 Minutes

Professionalism: Depression and Substance Abuse

Attorney Donald Armand, Jr. - Pettiette, Armand, Dunkelman, Woodley, Byrd & Cromwell; Attorney Harvetta Strozier Colvin - Louisiana Attorney General’s Office and Dr. Mark Vigen-PHD
9:30 AM
60 Minutes
Commercial Law Update
Attorney David Cromwell - Pettiette, Armand, Dunkelman, Woodley, Byrd & Cromwell
10:30 AM Sponsor Break (Refreshments)
10:45 AM
60 Minutes
Appellate Practice
Judge Felicia Toney Williams and Judge James E. Stewart - 2nd Circuit Court of Appeal
11:45 AM Lunch (included with full registration)
1:00 PM
60 Minutes
Best Practices in Civil Court
Judge Michael Pitman - 1st Judicial District Court and Judge Parker Self - 26th Judicial District Court
BREAK-OUT SESSION 3
2:00 PM
75 Minutes
Break-Out Session 3A | Family Law
Judge Frances Pitman - 2nd Circuit Court of Appeal and Attorney Clinton Bowers - Bowers Law Firm
Break-Out Session 3B | Worker’s Comp & Torts
Judge Henry N. Brown - 2nd Circuit Court of Appeal and Judge Patrick Robinson - Office of Worker’s Compensation
3:15 AM Sponsor Break (Refreshments)
BREAK-OUT SESSION 4
3:30 PM
75 Minutes
Break-Out Session 4A | Civil Discovery: Current Issues and Problems
Magistrate Judge Roy S. Payne - U.S. District Court Eastern District and Judge Jeff Cox - 26th Judicial District Court
Break-Out Session 4B | Law Office Practice
Attorney David L. White and Attorney Ryan Gatti

FULL REFUND UNTIL SEPTEMBER 1, 2014 LESS A $25 ADMINISTRATIVE FEE. AFTER SEPTEMBER 1 FULL CREDIT LESS A $25 ADMINISTRATIVE FEE MAY BE APPLIED TO FUTURE SBA SPONSORED CLE SEMINAR FOR UP TO ONE YEAR.

IMPORTANT NOTE: A link to the seminar materials will be sent via email to you prior to the seminar. Because neither internet access nor electrical outlets are guaranteed, we suggest that you either print or save the PDF materials to your desktop, and fully charge your batteries, if you wish to review them at the seminar. If you select hard-copy materials, they will be distributed upon check-in at the seminar.

WALK-IN REGISTRATIONS must pay the registration price and receive hard-copy materials by default. For Questions and to find out the Special Rate for Government Employees, please contact the SBA Office at 318.222.3643.

MATERIALS: The registration fee includes course materials provided electronically. Other options are available at additional cost when checking out.

NOTE: Online Registration Ends October 8th @ 12:00 PM, please register at the door past this date.

Details

Start:
October 9, 2014 8:00 am
End:
October 10, 2014 5:00 pm
Event Categories:
,

Organizer

The Shreveport Bar Association
Phone:
(318) 222-3643
Website:
http://www.shreveportbar.com

Venue

Hilton Garden Inn/Homewood Suites
Phone:
(318) 686-0148
2015 Old Minden Rd, Bossier City, LA 71111 United States
+ Google Map
Website:
http://hiltongardeninn3.hilton.com/en/hotels/louisiana/hilton-garden-inn-shreveport-SHVSHGI/index.html